22.4.11

energia

Õues 24 kraadi sooja, muru niidetud, lilled õitsevad, aju on puhanud, kerge on olla, võrkkiik üleval, raamat mõnuledes loetud, väike jume peal ja suvi võiks juba tulla :)
Tegelt on meil praegu üks nädal ja kaks tööpäeva kevadvaheaeg, ikka Suure reede pärast. Mis siis Suurel reedel juhtus (kõigeteadjad võivad lõigu vahele jätta, ma teen enda jaoks avastusi), oli see, et Jeesus Kristus suri ära või õigemini löödi ta risti. Piiblit ma nii täpselt uurinud ei ole, aga miks inimesed sellel ajal Lihavõttejänestest ja munadest räägivad, sellest pole ma ikka aru saanud. Millalgi oli tuhakolmapäev (?) ja eile oli roheline neljapäev ja täna on suur reede ehk Karfreitag (Kar ei tähenda suurt ja ma tegelikkuses ei saa sellest nimest aru, keegi ei oska paremini seletada ka, kui et liha ei tohi süüa). Eile ehk rohelisel neljapäeval sõid kõik spinatit (vale) ja täna ei söö keegi liha (vale). Me aga tegelikult sõime spinatit eile (võib-olla on mu maitsemeeled suhkrust tehtud, aga kas spinatil polegi maitset?) ja täna pole mina vähemalt liha söönd.

Juhtunud on muidu paljupaljupalju. Nagu öeldud, ilm on ju ilus olnud, peab võimalust kasutama.
Alustades möödunud laupäevast, siis käisime Eisenbahnmuseumis ehk rongimuuseumis Sigmundsherbergis. Suht huvitav oli isegi. Kõige suuremat imestust tekitas mulle ikkagi too blankett (??), kus oli kujutatud Sigmundsherbergi ja rongirööpaid pärast I MS, kui terve ala oli täis vangilaagreid. Pärast näitas vahetusisa ka mulle, mõned hooned on veel täitsa alles. Õudne.
Õhtul toimus järjekordne Molkerei Party ehk piimatehase pidu. Rahvast oli vähem selkorral, aga äge oli ikkagi. Enne istusime veel Steffi juures Irise ja Luciga.
Pühapäeval oli jälle ilus ilm ja sõitsime Rosenburg am Kampi, mis ei ole meist eriti kaugel, ca 20 min sõitu vast. Seal on mäe otsas loss, mida me juba ammu külastada tahtsime. Õigemini, ma avaldasin soovi ja siis me tahtsime :D Otsustasime aga autoga mitte mäe otsa lossini sõita vaid üles kõndida. Lossis ei võtnud me osa giidi korraldatud ekskursioonist, vaid giidi mängis vahetusisa Astridi konspektiga (ta töötab seal suviti). Ilus oli. Nägime linnusõud ka.


Pühapäeva õhtul tuli mulle äkkkutse esmaspäeval Kremsi sõita, loomulikult sõitsin kaasa. Irise ema, Irise ja Isabella ehk Isiga. Õues oli jälle megailus, kõndisime mööda linna, sõime jäätist, tutvusime kaubanduskeskusega (Viinis ostlemise isu kadus ära.. nii rahulik oli Kremsis!) ja sõime kõhud hiina toidust väga täis. Hea oli. Leidsin Mülleri poest Eesti eurod müügiks.

Teisipäeval niitsin muru ja tegin Hizraga jalutuskäigu. Mõnus.
Kolmapäeval sõitsime Laura ja vahetusemaga Viini, eesmärgiks olid Schönbrunn ja Laurale H&M :D Schönbrunn on võimas, võimas, võimas. Tegu on siis suveresidentsiga, milles enamasti tegutses (suveperioodil) siis Maria Theresa (vähemalt nii nad räägivad). Lossi juurde kuulub väga suur, tõesti, hiiiiiiglaslik park, 18. sajandil asutatud loomaaed ja kõik on lihtsalt ilus. Eriti, kui päike paistab.
Käisime lossis sees ka. Kõik oli väga ilus ja Audio Guide ka päris tore, aga mis mind häiris, oli see, et kõike oli tahetud ilusamaks teha. Mida ma näha oleks tahtnud? Kulunud vaipu, istutud toole, kriibitud laudu, laigulisi peegleid.. Aga kogu mööbel oli restaureeritud, kõik riidekatted uhiuued jne. See oli pettumus. Ei saanud nagu kätte seda tunnet, et oh, see on ikka äge küll, et keegi tähtis on siin kunagi elanud.. Ei saanud. Midagi pole teha.

Vaade Gloriette'ile lossi juurest

Pärast lossikülastust kõndisime lossitaguses aias ja ronisime mäest üles Gloriette'ile. Vaatasime alla ja siis tulime metsateid pidi alla, päikese käes oli lihtsalt kõrvetavalt palav.
Sõitsime Stephansdomi juurde, sõime pitsat ja läksime poodi. Sain endale lõppude lõpuks uued jalanõud, muud ei midagi. Pikalt ette plaanitud ja päeva jooksul pidevalt edasilükatud kohtumine Katrjiniga (Belgiast võp) sai ka maha peetud. Jalutasime lihtsalt mööda tänavaid ringi ja ajasime juttu samal ajal kui Laura ja vahetusema ostlesid :)
Õhtul jalad valutasid ja väsimus oli suur, aga õnnetunne, see on see, mis loeb.

Schönbrunn tagantvaates (:D)

Gloriette lähedalt


Neljapäeval ehk eile.. ainus, mida ma mäletan, on see, et lõunasöögiks sõime spinatit ja juurvilja nuggettseid ja siis riputasime võrkkiigud üles. Lugesin raamatut. Suvi.


Täna aga.. Jah. Ma juurdlesin kaua. Lucia kutsus mind juba ammu tema ja paari teise tüdrukuga veel Praterisse ehk (vist) Austria kõige korralikumasse lõbustusparki, mis asub Viinis. Mul lõid kohe rahatähed silmade ette ja ma mõtlesin ära joosta selle võimaluse eest, aga.. Lõpuks ikkagi otsustasin minna, sest lõppude lõpuks võib see olla mu ainus võimalus sinna üldse minna, ja kõik ütlevad, et sinna peaksid ikka minema! Niiet, käidud, nähtud, kiljutud. Pärast esimest atraktsiooni oli hääl juba kähe :D naljakas oli.

Koju jõudes nüüd avastasin postkastist kaks ümbrikut YFUlt. Üks viimastest kultuurikogemustest Austrias ja teine lahkumisinfoga. Fix ja fertig ehk siis 30. juuni hilisõhtul sõidame öörongiga Berliini ja YES seminar võib alata. 2 kuud ja nädalake jäänd Austria pinnal! Ja eile said kaheksa kuud kah täis :) Kui keegi Austriasse tuleb veel kahe kuu jooksul ja kohvris ruumi on, võib teada anda! :)

PS! Picasasse lisasin ka päris korraliku portsu pilte juurde :)

Loodetavasti oli tore lugemine,
tsauuuuuka

9 comments:

  1. Mis su pica kasutajanimi on ?:)

    ReplyDelete
  2. kirjutasin sulle fb-i :)

    ReplyDelete
  3. Vist juuni keskel tulen aga kohvri ruumi kohta küll midagi öelda ei oska :D

    ReplyDelete
  4. ohohoho, äge! :D kui asi lähemal, siis võid märku anda endast jälle :D

    ReplyDelete
  5. Aga kui soovi on võin siit midagi kaasa tuua :D Selleks ikka ennem shoppamist Viinis kohvris ruumi on :P

    ReplyDelete
  6. hmm.. vaatab-räägib ;)

    ReplyDelete
  7. Kas ainult mina olen see, kes pole veel YESi kohta täpsemat infot saanud? Võib-olla nüüd isegi kahe eemaloldud päeva jooksul on kiri tulnud, aga kuna meil on ka suured pühad, siis väheusutav.
    Muideks Norras on ka täielik suvi. Kes oleks võinud arvata, et siin on aprillis 25 kraadi?:)

    ReplyDelete
  8. Ma küsisin YFUlt, et millal siis see YESi info tuleb, lubati juba ammu :) Ja siis öeldi, et jah, see TÕESTI tuleb varsti :D ja nädala pärast oligi postkastis :D
    Mu meelest ka täiesti harjumatu, et aprillis nii soe on!!

    ReplyDelete
  9. Lahe suvi siis kõigil Eesti VÕPidel nagu ma aru saan :)
    Me käisime munadepühal Lahti lähedal ja seal oli ka 20 kraadi!!!!!! :D
    Meil hetkel 1,3kraadi ja kell on üle südaöö.
    Naudi viimaseid kuid!!!

    ReplyDelete