26.10.10

ujula ja kõrvitsad ja muud loomad

Tere teisipäevalõunat,

Ma siin laisk olemas ja blogi teile kirjutamas ei viitsimas. Aga võib-ollas peaks ennast siiski käsiles võtmas.

Niisiis, nagu te aru saite, ei ole mul väga blogikirjutamisetuju, aga võib-olla läheb veel üle.
Ühesõnaga ma siin olen nüüd ühe nädala jälle üle elanud. Juhtus nii mõndagi..

Nimelt kolmapäeval on meil tunniplaanis 9 tundi, millest üks on lõuna paus. Aga mu klassil jäi ka religioonitund ära, niiet juhtus 2 vaba tundi järjest olema. Siis läksime klassikaaslastega McDonaldsisse lõunatama (sõin salatit mitte burgerit :))))) ja hiljem kooli tagasi. Äge oli. Ahja, et see minek üldse kõne alla tuli, siis mul klassis kahel inimesel autojuhiload, sain ka teada nüüd.

Neljapäeval läksime pärast kooli õhtupoolikul ema ja õega poole tunni kaugusel asuvasse ujulasse. Ma olin selle mõttega ülimalt rahul. Seal oli isegi üks toru, 25-meetrine bassein ma pakun (umbes kolme raja laiune, aga nö tõkkeid vahepeal polnud), mingi sama suur ligunemisbassein ja väike väga väikestele lastele mõeldud bassein. Suur bassein ei olnud üldse külm, milleks ma ennast nii ette olin valmistanud. Ja ujumisprillid unustasime ka koju (mitte et mul endal oleks, aga ma oleks nende omi saand kasutada), niiet ujuda oli selles megakloorises vees veits keeruline.
Me ostsime piletid ujulasse ja ka sauna osasse (jeps, need eraldatud osadena Austria ujulates. Sauna eest peab juurde maksma). Ausalt öeldes olin päris üllatunud, saunade valik oli päris kobe. Ainult, et austerlased suudavad oma harjumustega endiselt mind üllatada. Sauna osa oli meestele ja naistele mõlematele, aga sauna ujumistrikoo või bikiinidega ei mindud, kooriti ikka paljaks. Ausalt öeldes oli veits veider, sest nii 89% saunatajatest olid 50-70-aastased vanamehed, naisi oli üldse väga vähe..
Ujula iseenesest oli päris tore, aga mu vahetuspere arvas, et 4 tundi on paras. Minu meelest oli see liiga palju. Nende jaoks oli tähtis, et saab vahepeal puhata (õunad, banaanid, küpsised ja Laura õpikud olid kaasas) ja siis jälle minna. Pärast seda 4 tundi olin mina surnud igatahes. 2 tundi oleks täpselt paras olnud. Aga noh, kuidas kellelegi meeldib. Aa ja ma olin ainuke üldse terve ujula peale, kes pärast ennast duši alla pesema l
äks. Sain veits pahaste pilkude vääriliseks hiljem, aga ma ei kavatsegi oma harjumusi muuta.
Aga reedel sain kauem magada ja kooli alles kella poole 10-ks minna. Põhjus nimelt selles, et mu klassil oli esimene Schularbeit ehk megatähtis kontrolltöö (mida neil 2 korda semestris on enamikes ainetes. rohkem töid ei olegi) saksa keeles ja ma ei pidanud seda kaasa tegema. Ma teen kaasa matemaatika ja inglise keele, vabatahtlikult.

Laupäeval käisime ema ja õe ja ema sõbranna perega Pulkaus Kürbisfestil ehk kõrvitsafestivalil, aga see oli suht mõttetu, keegi ei jäänud sellega rahule. Sain austria-moodi verivorsti süüa. Arvasin, et visatakse terve see verivorst ette, aga hoopis viiludena leival ja küüslauk peal (:D:D:D tahtsin kivisillutis kirjutada :D:D:D:D). Teistsuguse maitsega oli, aga hea.
Pärast kõrvitsaid käisin Flos endiste klassiõdedega, lõbus oli. Pühapäeval oli natuke paha olla, aga läks üle. Esmaspäeval oli vaba päev nagu tänagi, sest täna, 26. oktoobril eiteamisaastal lahkusid pärast II maailmasõda Austriast viimased võõramaa sõdurid vms.
Niisiis käisime eile õe ja emaga Viinis, põhiliselt Mariahilfer Strassel ehk sellel tohutul šopingutänaval, kus me Kiragagi käisime. Avastasin seekord selle tänava tõelise pikkuse ka, eelmine kord me ei suutnud üldse nii palju jalutadagi Kiraga, et sinna lõppu jõuda.
Laura sai endale suusajope (mitte murdmaa-, mäe- ikka!), tuulasime veel igast poodides ja mingi hetk saime kokku Loniga. Ma sain tegelikult algusest peale asjast niimoodi aru, et me Loni enda juurde koju läheme, aga ei läindki. Saime Schwedenplatzil kokku ja kuna külm oli, läksime McDonaldsisse istuma. (Btw avastasin, et ühel magusal pirukal oli isegi eesti keeles hoiatus, et sisu on kuum, peale kirjutatud.. :) Kodune tunne tuli peale kohe.)
Kella seitsme ajal olime jälle kodus, ma vaatasin telekat üle megapika aja ja läksin magama.
Aga täna on Laura ja ema Viini lähedal mingil käsipallimatchil ja Elmar kuskil ära ja ma praegu üksi.

Teate ma olen iga kord ära unustanud, aga mul on list asjadest, mida ma teile kirjutada tahtsin kunagi..
.. austerlased on statistika järgi enamasti ülekaalulised. Pärast selle kuulmist hakkasin ka järjest enam tähele panema, enne mulle tundus et kõik on pigem normaalsed. Aga tõesti, trullakaid on megapalju. Mingeid anorektikuid on siin keeruline leida. Põhjus peaks olema midagi sellist nagu liiga palju Viini šnitslit ja magusat.
.. vetsudes on ainult külm vesi kätepesuks. Koolis on olemas kogu aeg nii WC-paber, kätekuivatuspaber KUI KA SEEP! Millal see küll Eestis juhtuma hakkab.. Vähemalt 32. Keskkoolis?
.. Skype on popp siin.
.. poiste seas on geelitukk veel popim.
.. internetipanka ei kasuta siin peaaegu keegi. Kõik käib läbi postkontori (sest postiga ja pangaga tegelev ettevõte on sama vms) ja kui tahad teada, kas palka oled saanud, tahad arveid maksta (enamus lähevad automaatselt maha, sest kes siis iga kuu oma saja arvega postkontorisse tahab minna, eksole), siis lähedki postkontorisse ja küsid selat endale kontoväljavõtte vms. Miks nad internetipanka eriti ei kasuta, on selles, et nagu ma ema jutust siin aru sain, on sellel mingi kuumaks, mis on vist 15 eurot vms. KUI ma õigesti aru sain. Aga ühesõnaga, millegi eest internetipangakasutamises nii palju maksta on natuke veider.
.. ja lõpetuseks.. kuulsin hiinlannast vahetusõpilaselt, et Hiinas süüakse absoluutselt iga päev riisi.

Sellega mu monoloog täna lõpeb,
tegelt veel üks asi - mul sai siin vahepeal 2 kuud siin täis.

Olge musid,
Tschüss! :*

Sorri aga ma unustasin ära ühe täiesti olulise asja - nimelt käisin reedel esimest korda Austrias kinos, Steffi ja Luciaga vaatamas "Despicable me" multikat ja see oli ülivinge. Eriti meeldis mulle soundtrack. Lastefilmidest ja -multikatest on palju lihtsam aru saada :)

5 comments:

  1. Tere Britakene! Ausalt, üle pika aja lugesin pikalt sinu blogi. Tore, et elu hakkab stabiilsust saavutama (vähemalt mulle tundub nii) ja sul enam iga lause lõpus pole repliiki "lihtsalt masendav":)
    Ole tubli ja tegus ning kirjuta ikka, isegi kui ei viitsi:)
    Kalli-kalli!
    tervitused Soomest
    Riina

    ReplyDelete
  2. Juba kaks kuud? Lihtsalt masendav, et pole nagu aru saanudki, et.. tegelikult ju talv ja lumi tuleb siis üsna kiirelt peale, varsti ongi lumi ka sulanud.
    aga blogida võib ju ka tihemini ja lühemalt, siis ei võta see nii võhmale, nagu 4 tundi basseinis lebotamist.
    kino kohta pidingi küsima, et millal minek.. kui kaugel on lähim teater muidu?
    neljapäeva hommikul vaata lõunataevasse, võid meile lehvitada, kui me üle lendame..

    tervita poolema ja kompaniid ka.
    issi.

    ReplyDelete
  3. hey! huvitav, et tundud üllatunud sellest wc asjast:D meie koolis on isegi kätekuivatamisaparaadid :P aa ja me käisime Rootsis kevadvaheajal (osa meie kooli praegustest abiturientidest seoses ühe looduskeskkonna programmiga) ja võin öelda, et raske oli leida kedagi, kes nendest poistest seal koolis polnud endale hommikul geeli pähe määrinud või siis oli paljudel neist lausa müts peas (koolis sees!!!).. ,,kultuur'' ja ,,mood'' on ikka väga erinevad..
    muidu ma mäletan, et sa kurtsid usu ja sellega kaasneva problemaatika üle.. well, meil eelmisel või üleeelmisel nädalal ajaloos õpetaja rääkis, et eestlased olid varem väga usklikud, ent siis tuli punavõim ja senised kirikud rüüstati ja tuli kogu see range kord jms asjad ja selle pärast ei tahtnudki inimesed enam kirikus käia.. + vene õigeusku suruti peale.. siis tekkiks meil tülgastus kiriku vastu ja võõrandusime..
    hea muidu, et sul kõik laabuma hakkab :) kõike paremat! (}):)

    ReplyDelete
  4. Hei Brita!
    Niinii huvitav lugu! Eriti meeldisid mulle sinu tähelepanekud, mis olid väga tabavalt ja vaimukalt kirja pandud. Internetipank on seal küll siis jabur. Tegelikult ma pean ütlema, et meie siinse panga netipank on ka täielik segapuder ja väga ebamugav kasutada. Nii et ma pean ausalt tunnistama, et olen seal aasta jooksul ainult oma 5 korda äkki käinud. Õnneks on meil Kallega üks arve, nii et mina ei peagi seal käima ja Kalle ajab kõiki raha-asju ise. Mina maksan ainult kaardiga ja asi korras :) Mõnus!
    Neli tundi veekeskuses on ilmselgelt liiga palju. Kas pererahvas ise ei olnud pärast läbi? Ma ka ei jõua tavaliselt üle 2 tunni olla, eriti kui veel saunas ka käid. Saunas alasti koos võõraste vanameestega käia oleks väga ebamugav. Üks asi on segasaun oma sõpruskonnale, teine asi on hoopis võõrastega koos paljalt lavale ronida. Huvitav, millal Eesti nudistid seda õigust nõudma hakkavad?
    Ma oleks küll väga kurb, kui sa enam blogi pidada ei viitsiks. Sul on nii mõnusad lood ja ma lausa ootan neid. Mida pikemad, seda paremad ;)

    Kuhjaga kallistusi,
    Eva

    ReplyDelete
  5. Sellega seoses, et eestlased usklikud olid, siis see on tõsi küll. Aga point on nüüd selles, et eestlased olid maausku(uskusime loodusesse, et kõigel on hing jne) Meil ei olnud kristliku vms usku. Ja oma usku me teistele ka peale ei surunud.

    ReplyDelete