12.9.10

kolm nädalat juba täis, midaaa


Ma pole terve nädal midagi kirjutanud. Õigemini olen mingeid lollakaid märkmeid teinud, aga nendest ma ei taha rääkida :D
See esimene koolinädal läks lihtsalt.. eriti kiiresti. Nii hea oli jälle inimeste keskel olla, mis siis et ma neid ei tunne ja keegi mind ei mõista ja mind imelikult vaadatakse :D Naudin tähelepanu, jaah!
Ütleme nii, et tunniplaan oli sellel esimesel nädalal väga hea. Ma juba jõudsin hõisata, et ohoo, nii lühikesed päevad kogu aeg. Aga tegelikult pole midagi nii lühikest, kolmapäevaks lubatakse siin kümme tundi! (üks on vahepeal vaba tund, aga see ei loe, kella 5-ni koolis olla on ikka tore! :D)
Teisipäeval või kolmapäeval olin pärast kooli üksi kodus, Laura oli trennis ja ema tööl. Ja siis helistas mulle tugiisik (esimene kontakt temaga!) ja ütles et tuleb 45 minuti pärast külla. Ta tuli koos oma tütre Alexiga, kes eelmisel õppeaastal USAs võp oli ja rääkisime juttu, ta küsis mu käest pere ja kooli kohta jne, kuidas on. Kõik on hästi, niiet midagi polnud talle kurta. Õnneks!
Mingi päev jõudis ka pakk Eestist kohale, hurrraaaaa! Õnneks toodi see koju ära, ei pidanud postkontorisse minema. Jõudsin koju ja mind tabas selline õnnetunne, ma rebisin kohe kasti katki, kõik kommid-asjad välja, leivad (!!!!!!!!!!! mis on isegi leibade moodi :D), kirju koera tegemiseks vajalikud asjad, kass arturi jaoks vajalikud asjad ja talveriided ja sussidd!! Ja mõned asjad veel. Oi kui õnnelik ma olin. Terve päev oli veidike selline nukker tunne, et tahaks kohe nutta kui hea leib ja kui hea kalevi komm (jeps, need otsas juba). Maitses häää!
Reedel pärast kooli polnud mul midagi teha ja tegingi Kirju koera valmis ja seda hakkame täna sööma, vupiduuuu, ma juba ootan. Laura ka oli juba ema käest küsinud, et millal seda saab (ta aitas teha ja sai maitsta, loomulikult maitses, eksole!!), niiet täna on see õnnelik päev.
Pärast seda avastasin endal moblas SMS-i Jennilt ehk sellelt Soomest pärit võpilt, kes kirjutas, et alates esmaspäevast on tema teises koolis, tema 'tugiisik' vms oli talle kõik ära korraldanud. Ühesõnaga, miks me üldse kooli vahetamise peale mõtlema hakkasime, oli, et meil ei olnud tunnis mitte midagi teha. Ainsad tunnid, kus me midagi kaasa saime teha, olid inglise keel, matemaatika ja saksa keel. Ja neid on lihtsalt üliharva. Matemaatikat on neil näiteks ainult kaks korda nädalas (meil eestis 5) ja selle asemel on neil raamatupidamine, aga seal me ei saa kaasa teha, sest me ei mõista tekstülesannete sisu ja see sõnavara on üldse nii kuradima keeruline, et midagi ei saa teha. Peale selle on meil veel bisnesi tund, aga seal ei saa ka midagi teha, sest teistel on oma 'firmad' ja siis nad 'ehitavad neid üles'. Ja me ei saa kätte külge panna, aru ka midagi ei saa, niiet mõttetu :D
Seega otsustasime, et uurime kooli vahetamise kohta, aga Jennil käis see eriti kiiresti. Seega homme, esmaspäeval, lähme vahetusemaga koos mõlemasse kooli rääkima ja küsima. Samas homme on mingi Wandertag vms, mis tähendab jalutuspäeva :D Ma hästi ei saanud selle poindile pihta, aga põhimõtteliselt minnakse vist lihtsalt jalutama.. Horni. ? Igal aastal.. ?? Huvitav. Loodame, et direktsioon kooli jääb.
Tahtsin pärast kooli uinaku teha, aga ma ei saanud, sest mu mõtted olid nii kinni selle juures, et kas ma tahan ka kindlalt vahetada või ei. Ja siis ma ei saanudki magada, aga ma lihtsalt puhkasin mingi 2 tundi, lugesin ajakirja, sõime kõik õhtust ja siis kell 21 tuli mulle järele Alex, tugiisiku tütar, kes mind tookord välja kutsus, kui meil külas käisid. Ja siis läksimegi Horni suurematesse pubidesse elu vaatama. Tegelikult enne seda läksime tema kooli (esmaspäevast loodetavasti ka minu kooli), kus toimus 'Welcome-party', mis on igal aastal. Erinevalt Eestist (seaduse pärast muidugi) müüdi sellel koolipeol veini, õlut. Samuti oli kooki, sööki, kõike. Bänd oli ka (kooli vilistlased/õpetajad) ja pidu laialt. Aga veits igav oli siiski. Alex näitas mulle kooli ka, ilus kool on igatahes! Pärast seda siis Horni popimatesse pubidesse, kus ma ka kolme klassikaaslast kohtasin (väike koht siiski). Koju jõudsin umbes 2-3 ajal. Magasin kella 12-ni. Laupäeval olime vennaga kahekesi kodus, mõlemad magasime kaua ja tegime koos lõunasööki (kumbki ei teadnud täpselt, mida teha tuleb, kuigi ema reedel seletas :D) ja siis ma hakkasin tegema oma online saksa keele kursust, panin oma toa ukse kinni ja ma tegin seda umbes 45 minutit ma pakun. Ja kui ma lõpetasin, siis venda polnud enam kodus. Lihtsalt oli ära läinud vahepeal :D Ok.
Õhtul kella 5-6 ajal võtsid mind peale klassiõde Katharina ja ta ema. Järgmises linnas toimus keskaja festival Mittelaltfest (loodan, et õigesti). Ma pean ütlema, et austerlased on väga ausad inimesed. Sissepääsutasu oli alates 18-aastaselt 5 euri ja ma mõtsin, et see üks aasta siia-sinna pole midagi (ennegi nii tehtud, uopsss), aga Katharina ütles kohe, et sa oled 18, eks? Okeiokei, teeme siis nii :D Ühesõnaga, aus rahvas, ei varasta. Olime seal kella 12-ni, avastasime inimesi ja sööke ja ehteid ja riideid ja istusime ja oli tore. Üks klassiõde oli veel, Claudia, niiet tore oli!
Räägiks siis juba natuke ka austerlaste joomiskultuurist. Ei, viina nad ei joo (kui siis väga harva). Õlu ja vein on põhilised ja neid ikka lürbivad nii, et oi-oi-oi. Kui eesti mees joob terve päeva, siis ta joob viina ja ta on õhtuks surnud. Kui austria mees joob terve päeva, siis ta joob veini ja õlut, aga õhtul on elus. Selleks, et midagi pähe ka üldse hakkaks, peab terve vaadi õlut/veini sisse kallama ja siis tunned ennast nagu õhupall. Õudne. Õlu on neil ka enamasti Radler ehk limonaadiga pooleks. Lihtsalt sellepärast, et maitsvam oleks, kraade ka vähem.
Alates 16. eluaastast on siin lubatud lahja alkohol ehk õlu ja vein ja 18. eluaastast kange alkohol. Ma mõtlesin, et äkki nad sellepärast ei joogi kanget alkoholi eriti, et nad on enne 18-aastaseks saamist juba lahjaga ära harjunud..
Igatahes kell 12 korjas meid Katharina ema peale ja nad tõid mind koju. Tore õhtu oli!

Täna oli nii magus uni, ärkasin umbes pool 11 (viisakuse pärast), sõin hommikusööki, õppisin saksa keelt, aitasin emal lõunasööki teha ja pärast seda lugesin "Meister ja Margaritat" (eestikeelne ikka!). Siis tuli emal mõte, et läheks teeks ühe jalutamisringi. Tegime 7-kilomeetrise jalutuskäigu ja pärast seda sõime Kirjut koera (maailmaparimkirjukoer). Õele ja vennale maitses eritiii, aga emale vist üldse väga palju magusat ei meeldi süüa. Enivei sõime päris palju ja sama palju on veel alles ka, niiet NÄMMNÄMMNÄMMMMMM :D

Aga eilse päevaga sai mul siinolekust kolm nädalat täis.. Ei taha üldse uskuda! See aega on lihtsalt megakiiresti läinud, eriti viimane nädal (sest mul oli palju tegevust), ma loodan et ma oma aastat niimoodi veel maha ei maga!!

TSCHÜÜSS!

Mittelaltfestil oli tuleshow kaa!

.. ja igasugused muud show'd nagu ülemiselt pildilt näha võib.
Panin pilte ka Picasasse juurde!

7 comments:

  1. Kaua sai seda postitust oodatud, aga ära tasus.
    Selle koolivahetamisega ei maksa tormata, satud jälle ugrimugriga kokku ja nii ei saagi neiderösterreich selgeks.
    See businessi tund on igati vahva ja kasulik. Alles Eestis ju uuriti, kui palju koolilõpetajatest kavatseb ettevõtjaks hakata. Kindla "jah" ütles vaid 8%. selline businessi aine tuleks ka meie kooliprogrammi sisse viia. Soovitan sülle kukkunud võimalusest kinni hoida, paari nädala pärast ei ole arusaamine enam probleem.
    Neid komme pidi ikka eriti vähe olema, et juba otsas. Pead kohalikust poest järjekindlalt Kalevi kommi nõudma, siis ehk hakkavad maale tooma... kus nõudlust, seal pakkumist!
    Järgmise korrani..

    ReplyDelete
  2. See teine kool asub täpselt minu praeguse kooli kõrval, aga see selleks.
    Pärast sinu kommentaari lugemist umbes tund aega tagasi hakkasin mõtlema, et äkki ikka tõesti ei vahetaks. Vaatab, mis juhtub, kui Jennit ei ole mu kõrval istumas ja kas asjad äkki võtavad teise pöörde. Vähemalt homme ma veel ei vaheta.
    Kalevi kommi oli ainult üks pakk!!! Kauaks seda ikka jätkub! Aga ega Milkal ka väga midagi viga pole, aint et Eesti majandust ei saa toetada niimoodi.
    Mul juba kohutav uni, lähen magama ära, järgmise korrani jep!

    ReplyDelete
  3. See võib olla väga tüütu, kui midagi tundides aru ei saa, aga sul on ju tegelikult ainult üks nädal koolis käidud. Ehk hakkab varsti keel külge!? Miks sa arvad, et see teine kool parem võiks olla?
    Tore, et paki said. Kas pererahvas ka musta leiba maitses ja kui maitses, siis missugused olid emotsioonid? Järgmine kord pead paluma, et ikka rohkem komme saadetaks. Üks pakk on magusasõbra jaoks rohkem õrritus ;)
    Lahe, et juba pubides/pidudel oled käinud ja sõbrantse leidnud. Loodetavasti jõuad kooli ja pidude kõrvalt ikka blogi edasi kirjutada. Mulle nii meeldib su lugusid lugeda!


    "Kalevi" kommidest magusamate tervitustega,
    Eva

    ReplyDelete
  4. Eva! Eks seal pakis olil ikka rohkem kodumaiseid komme, kui 1 pakk. Lihtsalt "Kalevi"-nimelisi panin 1 paki :)
    iccik.

    ReplyDelete
  5. Tänu issi kommentaarile jätsin kooli vahetamata ja ei teegi seda, kui mingi suurem häda kallale ei tule :D Ja tegelikult on isegi päris tore, vaaaikselt hakkan juba aru saama ka.
    Ja komme võiks küll järgmine kord rohkem olla, šokolaadikomme!!! :D
    Jaa, mul on endal ka nii hea meel, et juba semusid olen leidma hakanud! :) Rohkem tegevust ja rohkem rõõmu kooli minna :)
    Võtan need vägaväga magusad tervitused vastu!
    :)

    ReplyDelete
  6. aihhi! Ma just imestasin, tundes teie pere magusa-armastust, et kuidas sa ainult ühe paki komme lapsele saatsid :) Aitäh, et selgitasid!

    ReplyDelete
  7. Tubli laps, tark ei torma! Loodetavasti jätsid kommipaberid alles ja viisid kohalikku supermarketisse: "Ich möchte dieses bonbon! Wie lange muss ich warten?"

    ReplyDelete