7.3.11

kino, gschnas

Kuna mul sai nüüd internetis lugemismaterjal otsa, otsustasin oma pilgu blogisse pöörata. Parem ikka tihemini ja vähem kirjutada kui harvemini ja liiga palju.. Niikuinii suudan ma jälle liiga paljut vadrata, aga ikka juhtub.

Eelmisel nädalal olin ma siis meie paralleelklassis gümnaasiumis, mis, tuli välja, on reaal- ja humanitaarkallakuga. Seetõttu toimusid enamus tunde nii, et klass oli kaheks või kolmeks jaotatud. Humanitaarpoolel on rohkem ladina ja prantsuse keelt, reaalpoolel matemaatikat, füüsikat ja keemiat vast ka. Mulle isegi täitsa meeldis, et need reaaltunnid olid niimoodi väikestes rühmades, (nojah, minu klass on ju tegelikult sama suur :D) sest siis saab õpetaja rahulikumalt asju seletada ja rohkem küsimustele vastata. Täna oli mul juba hirm enne esimest tundi - milleks oli matemaatika - et kuidas nüüd õpetaja reageerib, kui vähemalt kaks õpilast polnud koduse tööga hakkama saanud (mina sealhulgas) ja ülejäänud polnud seda arvatavasti puudutanudki. Õnneks või kahjuks ta isegi vist ei mäletanud, et koduse töö andnud oli ja kisa oli vähem. Aga mis mind närvi ajab, on see, kuidas lihtsalt üks inimene ei suuda oma suud kinni hoida ja terve tunni oigab, OIGAB ja hädaldab. Terve tunni. Jube. See ajas mind täna juba suht närvi, aga tuleb ennast ikka vagusi hoida.
Kuna ma eelmisel nädalavahetusel kellegagi kinno minna ei saanudki, siis leppisime Steffi ja Luciaga kokku neljapäevaks ja nii me siis jalutasimegi pärast kooli Steffi poole, kes Hornis elab, sõime ta ema tehtud megahead soolast struudlit ja muffineid. Ja siis tegime me midagi, mida ma esimest korda oma enda kätega teha aitasin - värvisime Steffi juukseid :D See oli tegelikult päris äge, mõtlesin et juuksuriks hakata poleks ka paha mõte, täitsa meeldima hakkas see mökerdamine :D Pärast ma-ei-tea mitme tunnist ootamist, lauamängude mängimist ja teleka vaatamist läksime kinno "Freundschafts Plus" vaatama. Hea film oli. Ja ma pean ikka tihedamini kinos käima.. Aga ikka kuradi kallis lõbu on! 8 eurot seanss! (Muideks vaatasin isegi, kuidas Eestis kinopiletite hinnad on, õnneks on veel samad, vaadaku, et ei tõusku :D) Aga kinolõbu on siin suht harv ja kell 19.45-le seanssile tuli täpselt nii palju nagu 5 inimest, meie kolmekesi sealhulgas.

Reedel oli mul ainult 4 tundi ja kobisin koju. Kui Laura ka koju tuli ja lõuna ära sõime, läksin millalgi hiljem jooksma.
Üldsegi käisin eelmisel nädalal lausa kolm korda jooksmas, uhke olen enda üle kohe :D Trenn jäi ka terve nädal ära, sest.. pikk jutt, sitt jutt. Aga reedel jäi ära sellepärast, et laupäeval toimus suur "karneval" või asi, nad ise ka ei tea, kuidas seda nimetatakse, aga nimi oli sellel "Gschnas". Selle "kostüümidega peo" korraldavad igal aastal Eggenburgis käsipallimeeskonnad - st, et nagu ballidelgi, korraldajad on baarides, teenindajate ja koristajatena jne. Mul oli suur õnn pääseda 8-eurosest sissepääsmest ja teha kolm tundi baaris tööd (ma oskan ka nüüd Pina Coladat kokku segada, ajee!) ja kõige lõpuks ei pidanud ma veel oma jookide eest ka maksma. Kui mu tööaeg kell 11 läbi sai, siis ma takerdusin erinevate inimeste külge oma meeskonnast, sest mitte kedagi teist tuttavat mul seal ei olnud.
Ahjaa, õige. Teemaks oli sel aastal kummituste ja õuduste loss, ehk siis suur enamus kohalolijatest olid näiteks väga verised arstid, kohutavate näomaalingute, voodilinade ja ma ei tea millega veel kohale tulnud. Väga lõbus oli igatahes nende kostüümidega. Käsipallimeeskond oli endile nahkhiiretiivad tellinud, aga ma jäin nendele JAH ütlemisega hiljaks, niiet jäin neist ilma. Läksin siis laupäeval veel poodi ja valik oli suhteliselt.. kesine :D Leidsin mingid eriti naljakad sarved ja panin pähe :D
Naljakas oli see, kui ma Elmarile sõnumi saatsin, et kui ta ära sõidab, siis mind ka kaasa võtaks (ma läksin varem kohale) ja siis tuli vastu sõnum "name ort" ("nimi koht"). See oli lihtsalt nii naljakas. Lõpuks Fiona, kellega koos olin tol hetkel, küsis, et kas tal pole su telefoninumbrit äkki. Ja siis tuli jah meelde, et tal mingid jamad telefoniga ja võib-olla tõesti ei ole.
Naljakas oli veel see, et kuna ta siis pidi mulle ütlema, kui ta ära läheb, otsisin ma teda umbes tund aega ja andsin siis alla, helistasin vahetusemale, et ta mulle järele tuleks ja tuli välja, et Elmar oli juba kodus :D See tegi mulle kõik väga nalja, hea oli olla ja kokkuvõttes olen õhtuga ülirahul. Nalja sai ja tantsu sai ja äge oli :)
Aga kuna siin on põhimõtteliselt pea igal pool avalikes siseruumides suitsetamine lubatud, siis oli õhk kohutavalt kuiv ja pühapäeval oli mu hääl lihtsalt täiesti ära (see tuleb ette sama tihti nagu kuuvarjutus) ja täna ka veel natuke.
Leidsin kohaliku ajalehe veebiväljaandest ka uudise meie valimiste kohta, paberil neid lehti meile koju siia ei käi :(

Vaatasin eile õhtul err.ee'st kuskilt valimisi ja kella 10 ajal andsin alla, kui tulemused peaaegu kõik teada olid, ja läksin magama. Hommikul suutsin ennast suurema vaevata püsti ajada ja koolis oli mõnus teisi näha üle pooleteise nädala, mõnel ilus päevitus ka peal ja meel rõõmus, teine ei suuda oma vinguvaid toone endale hoida :) Aga ikka juhtub, seltskond on kirju, ilm on ilus ja linnud ka laulavad, tegelt ka!
Ma ei viitsi teile täna kahjuks Faschingsdienstagist ehk homme olevast vastlapäevast kirjutada, aga seda teen järgmisel korral..
Ahjaa, täna ütles mulle Jaqui, et Eestis võitis valimised Andrus Ansip! Naljakas. :D

PS! Lisasin Picasasse ka hunniku pilte üle pika aja!

6 comments:

  1. seda et, kinohinnad on tõusnud meil ikkagi:( nädalavahetusteti ei aita nüüd enam, et sa oled kinoklubi liige, 4-5 euri maksab. nii et jah, kurb. tuleb argipäevadel käia. AGA peab mainima ka seda, et ma nüüd siiski guru! nii et argipäevadel saab 2,80 eest käia :D

    aga tead mis, neiu, mul on ka kurvad uudised: minu gurustaatus jääb sul kasutamata kuni septembrini, sest et täpselt selle ajani me sinuga ei näe. ma pidin nutma hakkama kui teada sain:(:(

    ReplyDelete
  2. AINULT 8 EUROT???? meil siin on 16 franki miinium, see on kena 10 eurot umbes (ma ei viitsi kursse vaatama hakata)

    ReplyDelete
  3. Ma tulen ja trumpan nüüd üle - siin on keskmise kinopileti hind 110 NOKi ehk üle 13 euro:D

    ReplyDelete
  4. ma pole jupp aega kinos käinud, seega naudin eelkõnelejate kinopiltihindade arutelu :)
    brita! mitu kinosaali seal on? üks või rohkem? ma olen ka ükskord käinud Solarise ühes pisikeses saalis, kus koos naabrimutiga oli meid kokku 5 inimest :))

    ReplyDelete
  5. ok, trumpate mind üle järjest.. pean alla jääma, siiski, odav ei ole neist ükski, eesti jääb ikka peale :D
    a sofi, see väike hinnatõus on siiski olematu :D ja oota mis mõttes me septembrini ei näe?!!! :o
    emps, siin on 4 kinosaali, kõik ühesuurused, ma pakuks.. vb max 100-le inimesele?

    ReplyDelete
  6. Tundub, et märts on ülemaailmne karnevali kuu :) Brasiilias lõppes just eile karneval, Juta rääkis, et ka Luxis olid karnevalipidustused ja no nüüd siis veel Austrias ka :) See teie kummituste pidu võis ikka päris naljakas olla. Vahva, kui selliseid pidusid korraldatakse. Ja see on ka tore, et tasuta kokteilide segamise kursuse said ;) Suvel prooviksin hea meelega su oskused järele, kui paluda tohib :) Veider, et seal igal pool suitsetada tohib. Ma olen nüüd juba nii harjunud sellega, et baarides/ööklubides jms kohas suitsetada ei või, et ei tuleks selle pealegi, et asjad teistmoodi võivad olla. Hääl läheb suitsuses ruumis tõesti ära.

    Võililleliste tervitustega,
    Eva

    ReplyDelete