16.7.10

jeee! pere!

Läksin täna hommikul vanaisaga maale.. Kohapeal vahetasin toas riideid ja mõtlesin, kas võtan telefoni kaasa või ei. Ilmselgelt oli hea mõte võtta, sest ma ei jõudnud veel eriti vaarikaid korjatagi, kui juba telefon helises ja YFUst helistati, et heiiii meil on sulle häid uudiseid – sa said pereeeeee! Ma olin nii õnnelik :D Ülivinge! Aga nüüd lähemalt..

Pereisa: Siegfried
Pereema: Maria
Õed-vennad: Laura (12), Astrid (16, nüüd sel aastal Tšiilis), Elmar (17)

Neil on üks kord varem ka olnud vahetusõpilane.
Leidsin Astridi ja Elmari Facebookist ka üles, niiet vuhuuu :D

Nad elavad Rodingersdorfis (kaardil A), mis asub Kirde-Austrias, Viinist ca 80-90 km kaugusel, üsna Tšehhi piiri lähedal.

Ausalt öeldes olen ma natuke šokeeritud sellest, et ma elan geograafilisel tasandil vastupidiselt oma ootustele ja palvetele, mis ma ankeeti kirjutasin :D Aga midagi pole teha. Nüüdseks olen juba ära harjunud selle mõttega.
Igatahes, Rodingersdorf on 190 elanikuga väike küla. Mu vahetuspere elab selle küla peatänaval, väga palju rohkem võimalusi pole.. :D
Selles väikses külas kooli pole, niiet koolis hakkan käima bussiga 10 km kaugusele Horni, kus elab ca 6500 inimest, mis on sama palju kui Laagris.. vist. Seega ei ole ka väga suur koht. Aga peaaegu nagu tsivilisatsioon!

Tänaseks päevaks olen juba päris palju suhelnud oma vahetusõega, kes juba Tšiili ära sõitis. Kirjutasin muidu nende üldmeiliaadressile ka kirja, aga enne kui sellele vahetusisa vastas, olin ma peaaegu kõik asjad juba Facebooki ja Skype'i kaudu Astridilt teada saanud. Ühesõnaga, nad tunduvad päris toredad ja nende kodu ka päris hubane ja mõnus :)
Enne vahetuspere teadasaamist tundus kõik veel nii ulmeline.. Siis järsku oli reaalsem ja nüüd on jälle ulme. Pole nüüd nädal aega peaaegu suhelnud ka vahetusperega, sest olen tsivilisatsioonist eemal olnud, aga loodan nendega skaipida enne minekut veel ka videokõne teel.. jah.

Nii vähe on veel jäänud! Nimekiri on veel täiesti poolik ja ma ei kujuta ette, kuidas ma asju hakkan pakkima.. Ühtegi kingitust vahetusperele pole ma ka veel leidnud ega soetanud, niiet see on natuke probleemne.. :)
Kui keegi teab, kust Eesti lippe saada, mida käes lehvitada, häid ja odavaid, andke palun teada! :)
Ja parimad Kalevi kommid on vist ka hmm.. Draakonid ja Pralinéed ja Kalevid ja hmm magusaisu tuleb peale.

Olgu, tsauki! :)
vist 30 päeva jäänud, ULME, ma ütleks.

10 comments:

  1. "Töötaja" on iseenesest päris informatiivne ametinimetus:D

    ReplyDelete
  2. elmar :D:D:D:D::D:D

    ReplyDelete
  3. üüüüüüüüüüüüüüü nii lahe !! ma juba pikemat aega kiikan pidevalt närvilise pilguga telefoni poole, et äkki-äkki saan ka pere :D igatahes palju õnne pere saamise puhul !!

    teele olen

    ReplyDelete
  4. aile, narri meest mitte mehe mütsi.. aga tahes-tahtmata tuleb meelde see raadio ja vanainimesed :D:D naljakas on jah.
    teele, aitähh, ma loodan, et sa ka peagi teada saaaad! :)

    ReplyDelete
  5. Raamatupoodides müüakse ka mingeid lippe ja asju ning www.suveniirid.ee leidad ka kindlasti.

    ReplyDelete
  6. Ma käisin eelmine aasta Austrias ja kusjuures ma tean seda tüdrukut, kes sinu hostperes elas. Ta suhted perega ei olnud vist just mingid ülisuper head, aga selles oli ta ise süüdi. Ja ta õega (Astrid) kohtusin ma vist ka ühe korra. Täitsa tore tüdruk tõesti. :D Vedas sul. Aga ilusat vahetusaastat sulle!! :D

    ReplyDelete
  7. Meil käisid just külas naine ja mees (mehe nimi oli Johannes, naise nimest ma ei saand aru :D:D) ja nad rääkisid, et sa olevat nende juures käinud Viinis ööbimas jne.. :D Niiet äääge! :D
    Aga jah, sellest tüdrukust olen igast huvitavaid asju kuulnud juba, ma loodan et need ei mõjuta minu vahetusaastat.. -.-

    ReplyDelete
  8. 15-20 minuti kõnniteekonna kaugusel Rodingersdorfist on Waldviertler Eisenbahnmuseum Sigmundsherberg. Seega väga hea asukohavalik :)

    ReplyDelete
  9. Anonymous,
    kusjuures märkasin seda juba esimesel nädalal, kui siia jõudsin, et siin on selline tore muuseum. Aga, ma pole sinna veel jõudnud! :D Aeg-ajalt tuleb meelde, aga siis läheb jälle meelest ära, et võiks seal ka oma silma ja jalaga ära käia :)

    ReplyDelete