28.11.10

lund pole, aga tants ja trall

kui väga hoolikalt vaadata, siis midagi lumesarnast sajab taevast alla!
Tere kalllikesed! Ilusat 1. adventi! :)
Ega ma nädala algul väga palju midagi korda ei saatnud, kool, FZ ja kodu. Kolmapäeval aga hakkasin koolis igasugused huvitavad välja tulema, millest keegi mulle midagi rääkinud ei olnud ja ma isegi ei tulnud selle peale, et ma võiksin midagi millestki teada. Olin siis kuri. Sain siis teada, et neljapäeval peame kella 17-ni koolis olema, et reedel toimuvaks Avatud Uste päevaks dekoratsioone üles seada. Ja mind ajas ikka eriti endast välja see, et vastused olid kogu aeg kõigilt klassikaaslastelt nii lühikesed, et ma pidin miljon korda ühe asja ümber keerutama, et millestki üldse aru saada.
Olin vahepeal juba liiga kuri ja pärast palusin vabandust ka.
Kehalises mängisime Austria-pärast rahvastepalli.. 2 palliga. Kui keegi palliga pihta saab, läheb vastasvõistkonna 'kasti' kõrvale ja siis kui pall neile visatakse, saavad vastasvõistkonnast inimesi välja visata ja siis ise tagasi oma võistkonda minna. See oli nii segadusttekitav, et ma ei suutnud seda nautima veel hakata. Vähemalt oli tore vahelduseks mitte võrkpalli mängida.
Neljapäeval dekoreerisime kooli ja kui koju läksin, sain teada, et sõidame kõik koos Viini külje all olevasse Metro kauplusse, mis, tuli välja, on kauplus, kuhu saab sisse ainult siis, kui sul on oma ettevõte. Seal on tõepoolest kõike, mida hing ihaldada võib - alates nõudest ja kanast, lõpetades sokkide ja mobiilidega. Paljud asjad loomulikult megapakkidena (100 pakki 1 asemel jne) ja odavamad kui üksi ostes jne. Veetsime seal tublid kaks tundi ja läksime korjasime vahetusisa lennujaamast peale. Koju jõudsime ca pool 12..


Reedel toimus siis Avatud Uste päev. Miks? Kuidas? Kuna Austria koolisüsteem on selline, et pmst iga nelja aasta tagant kas peab või saab kooli vahetada, niisiis toimub nagu kooli reklaamimine. Lapsed tulevad vanematega, kõikide klassiruumide uksed on lahti jne. Meie klass pidi sel aastal korraldama Buffet [buffee], kõik küpsetasid kodus kooke ja muffineid ja keerasid Aufstriche ehk võileivamäärdeid kokku. Kogutud raha läks minu klassi Hispaaniareisi 'reservi' või kuidas seda nimetataksegi. Ma olin kohvi- ja koogiletis ja sain päris hästi hakkama. Sain hästi aru, mida telliti jne. Pärast nimetati mind juba kohviprofiks. Haha.
Ma avastasin, et suurest väsimusest tegin kõike nagu robot. ... "Bitte schön!" "Danke schön!" "Milch und Zucker?" ... Ja kui suurem rahvamass möödas oli, siis ma olin lihtsalt surnud. Koogid ja leivad said enneaegselt otsa kui planeeritud oli ja mu klass kogus tublid 1000 eurot oma reisi jaoks. Näo peale ca 100. Pole paha, või mis :) See on siin üldse väga populaarne neid Buffet'sid korraldada, lihtsalt tavalistel koolipäevadel on neid ka toimunud. Pean jälle lisama, et võiks ju Eestis ka.. :) Nii paljud klassireisid on meil nt ära jäänud lihtsalt selle pärast, et nii paljudel pole võimalik reisi eest maksta. Ah jaa, ja need Aufstrichid on siin tõeliselt head.
Kell 14 olin kodus ja isa oli pitsat küpsetanud, mmm. Sõime, rääkisime juttu ja ma mõtlesin et kobiks magama ära, aga ma siiski ei teinud seda. Kella poole 6-ks pidin jälle koolis olema, toimus kooriproov, mida said ka vanemad ja lapsed vaatama tulla. Hea oli.
Aa neljapäeval oli meil klassiga muusikatund ja me vahel laulame ka seal. Tavaliselt mitmehäälselt ikka.. Sain siis üksi ka üht häält laulda. Jeeeee!
Öö vastu laupäeva magasin õndsat und poole 10-ni.. Aitasin emal lõunasöögiks lasanjet ette valmistada (HAAAAAA tean ka nüüd, kuidas ise lasanjet otsast peale lõpuni välja teha ilma pakipulbrita :D (! pulBRITA! :D:D) loomulikult neid 'laaste' on ikka vaja, aga jeeee!) ja siis lugesin raamatut.. Pärast lõunasööki hakkas mingi hetk suusatamine.. Nordische Kombinationen ehk suusahüpped ja 10km murdmaad.. kuidas seda eesti keeli nimetatakse? Igatahes see on siiani ainuke suusatamine olnud, mida ma vaadanud olen ja päris kurb oli :D Isa istus kõrval ja siis kahekesi vaatasime ja siis nojah.. Austria võitis ja Eesti oli nii viimane, et viimaneviimaneviimane :D Aga vähemalt üldse osales! Ja siis proovisin neid õpetada "Kuusamo" ütlema ja "Suomi" :D Keeruline neile.
Ahja, reede õhtul mängisime veel Lauraga Wiid päris kaua ja sain aru, et sõna "Wurf" ehk vise pole minu jaoks. Ma lihtsalt ei oska seda välja öelda. Ja sõnale "Bücher" ehk raamatud on dialektis mingi ERITI keeruline sõna, "piahlharrhh" vms :D
Aga kella 5 ajal istusime seltskondlikult ilma Elmarita autosse ja sõitsime isa sünnikoha väiksele "jõululaadale", kus ei olnud peaaegu mitte kedagi ega mitte midagi. Sõime seal Feuer Flockenit (vist kirjutatakse nii). See oli mu meelest midagi lavaši sarnast, aga võin ka väga mööda panna. Ühesõnaga näeb välja sama suur kui pannkook umbes ja siis määritakse pintsliga mõlemalt poolt mingisuguse vedelikuga kokku, mis vist oli küüslaugu ja millegi maitsega, soola ka, siis volditakse kokku, salfakas ümber ja lase hea maitsta. Hea oli!
Pärast seda sõitsime Oma ja Opa juurde, kus Oma meile Marmorkuchenit pakkus ja pikad jutud maha räägiti. Siis sõitsime veel kuskile Fürwaldi lähedale ühele jõululaadale vms, seal jõime Glühweini (haha isa küsis, et kuidas seda eesti keeles nimetatakse ja ma ütlesin hõõgvain :D:D) ja sõitsime koju tagasi. Ma juba peaaegu magasin, mängisime Lauraga Wiid ja mingi aja pärast istusime emaga autosse ja ta viis mind Mödringisse, kus toimus (arvatavasti) aasta kõige vingem Party nimega Hot&Ice. Algul läksin Anna juurde, kellel äge maja, bassein ka maja ees. Sinna kogunes päris palju inimesi ja kella 12 ajal liikusime alles õigele peole. Väga lõbus oli ja sõlmisin uusi tuttavaid ka. Aga mis selle peo nii heaks teeb, on see, et SEAL INIMESED TANTSIVAD. Algul mind ikka väga häiris, et kogu aeg inimesed mööda trügivad ja rohkem nagu mööda seda saali oma inimesi otsivad ja niisama ringi jõlguvad, aga ühel hetkel olid kõik juba nii parajalt heas meeleolus, et tants ja trall vuhuu. Lõpuks sain ka tantsida!! Ja põlved andsid ka tunda pärast neid 3 tundi :( Aga megahea oli. Parim õhtu, kõik oli heaa!
Siis kella poole 4 ajal umbes üritasime omakülarahvast kokku ajada ehk siis Elmarit ja tema sõpru. See oli kõige naljakam tegevus üldse.. Algul nagu hakkasime kogunema sinna väljamineku peale, aga siis Elmar arvas, et ta peab ikka sõpra otsima minema ja siis ma jäin üksi sinna ja otsustasin temaga kaasa minna, aga kaotasin ta ära ja leidsin ühe teise tüübi, kes siin elab ja siis niimoodi see käis, kogu aeg kadus keegi ära ja umbes pool tundi läks kuni kõik ühes kohas olid. Siis tuli välja, et meid on takso jaoks liiga palju ja keegi peab jalutama ja keegi peab selle keegiga kaasa minema. Kuna ma olin ainuke erapooletu, siis läksin ma Elmari sõbraga seda 12 kilomeetrit jalutama.. Jõudsime vist kolmandiku teest kõnnitud, siis sõitis meist mu vahetusema mööda, et Elmarit ja teisi peale võtta, sest taksot ei tulnud. Kõndisime edasi. Pärast kui tagasi sõitsid, siis võeti mind peale ja üks teine läks autost maha ja siis nad jalutasid edasi. Pärast veel sõitsime uuesti neile järele, et neid peale võtta, aga nad ei jätnud jonni ja kõndisid edasi. Pärast seda jalutuskäiku tuli igatahes maailmaparim uni ja kui ma üles tõusin, sain aru, et ma nägin unes metskitsi. Ainult metskitsi. Lõbus :D
Sõime Viini šnitslit, sööme seda alati, kui isa koju tuleb, ja pärast tegin ettepaneku kooki teha.. VIST oli Bücherkuchen, aga ma pole kindel, sest Bücher tähendab raamatuid ja nimi peaks tegelikult tähendama 'potsikukooki' vms :D Meisterdasime Lauraga ja tuli superhea.
Nüüd on isa juba lennuki peal ja ma vaatasin "Grey Anatoomiat", et ennast natuke inglise keele laine peale saada, sest homme on inglise keele tunnis Schularbeit.. Ja see on natuke halb, sest ma mõtlen juba saksa keeles ja inglise keel on üsna lännu.. Uskumatu, kas pole?

Aga ilusaid unenägusid teile!
Tsau! :)

6 comments:

  1. heips,
    iccitasin ikka päris mitu korda.
    Rahvastepall Austria moodi on piisavalt huvitav. Ilmslet saad selle mõne aja pärast selgeks.
    Mida sina Metro poest ostsid? 100 hambaharja???
    Kahevõistlus on selle spordiala nimi.:))

    ReplyDelete
  2. :D:D:D:D hahahaha, ma naeran ülemise kommentaari peale "100 hambaharja" <- geniaalne:D:DD:D


    aga muidu selle BUFFET'i kohta - meil oli küll ükspäev koolis vahvli ja muffini päev - õe kogus raha vms:D

    ReplyDelete
  3. Ma suusahüppeid ei vaata, aga murdmaasuusatamist küll. See kõlas nii naljakalt, kui Kuusamo hääldus muutus Küüsamuks ning Kein Einaste nimi Kain Ainasteks. Ma tundsin end kuidagi nii targana, et oskan õigesti hääldada:D

    ReplyDelete
  4. Metro poest ei ostnud ma midagi, iga kahe päeva tagant mul nüüd ka hambaharja vahetada pole vaja! :D
    Liina, nüüd meenub, et vana koolimaja-aegu sai neid vahvli- ja pannkoogipäevi kogu aeg tehtud rahakogumiseks, need olid kõige vingemad päevad üldse :D aga äge, et uuesti tegema hakati!
    Laura, siin muutus Kuusamo Kusamoooks :D:D ja ma tegelt tahaks teada, millal õigeid eesti suusatajaid näha saab ja kas nad austerlastele ära panevad :D:D:D

    ReplyDelete
  5. No Kiku enam ei suusata, aga Mae ja Veerpalu on viimast hooaega võistlemas. Lootus jääb, et nad teevad austerlastele tuule alla :))

    ReplyDelete
  6. Britaaaa:)

    Tore kuulda,et sul hästi seal ikka läheb !:)
    Ma vahetasin nv-l pere ära ja guess what...Ma elan linnnnaaas nüüüüd:D
    Ja oi tüdruk, kuidas siis nii,et inglise keel läinud:D Ma pean tunnistama,et ma siin ikka vahel pingutan keele nimel, kohati mõtlen inglise keeles aga kohati kohe üldse mitte veel.
    Ole tubli kallllikeeee !:)

    ReplyDelete