3.11.10

elu on lill

maitseainelett Nasshmarktil

Okei, nüüd on natuke halvasti. Oleksin tahtnud pühapäeval teile kirjutada, aga ei jõudnud ega jaksanud.
Ausalt öeldes olen päris tegus olnud.
Eelmisel kolmapäeval, st pärast kahte vaba päeva, läksime enda ja paralleelklassi(de)ga Viini Konzerthausi, kus meil toimus workshop muusika ja kunsti teemal. Kokku oli neli teemat, kõik kestsid 25 minutit, umbes 10-stes gruppides. Ühes pidime ise muusikat komponeerima kastimeetodil (keeruline seletada), teises mediteerisime,
kolmandas saime megasuured pintslid, suuuresuure riidetüki, kindad, kiled jalanõudele ja suurte potsikutega värvi (kõige ägedam asi maailmas. Marta peaks juba harjutama hakkama ja kui ma tulen, siis on kõik asjad olemas kodus!!), neljandas nägime, katsusime ja võrdlesime vaipu. Huvitav oli.
Neljapäeval võtsin ennast kätte ja läksin esimest korda (üksi) Fitnesszentrumisse. See koht on megatore, seal toimuvad (kahjuks küll ainult) õhtuti ka grupitreeningud, muidu on avatud iga päev, aga kellaajad on vahel veits imelikud, aga elame üle nagu kõik muudki asjad. Reedel sai muga Lucia kaasa tulla, läksime koos ja tegime trenni. Laupäeval käisin jälle üksi, see-eest kohtasin seal psühholoogiaõpetajat. Niiet saate siis aru, et ma näen ikka natuke nüüd vaeva ka. Aa ostsin kuukaardi sinna, 32 eurot, mis on mu meelest sellise koha kohta täiesti normaalne. 30 euri on umbes 450 krooni, Eestis Myfitness ja Sparta jne nt maksavad juba mingi 900 vms. Niiet ma olen rahul. Seal ei käi väga palju inimesi ka, niiet veel parem.
Aga reedel tuli koju vahetusisa ja oli kodus teisipäevani. Laupäeval käisime ema õe juures õhtust söömas, jällegi jause ehk võileivad. Hea oli. Saime moonipirukat ka, megahea. Pühapäeval käisin Alexandra (mu tugiisiku tütar) ja ta klassiõega kinos. Ütleme nii, et veits halb filmivalik minu seisukohast :D "The Social Networki" on veits keeruline isegi inglise keeles jälgida, saksa keeles ei saand ma sellest üldse aru :D Aga kuna nad usaldasid minu kellaajavaatamist, siis läks natuke halvasti, sest ma sain aru et 15.00 algab, aga tegelt hoopis 15.45 :D ja me olime rõõmsalt juba 14.15 kohal :D Pühapäeviti on ju kõik poed ka suletud, niiet läksime kohvikusse kakaod jooma ja jalutama. Tore oli! Pärast kino tahtsin tegelikult trenni minna jälle tegema, aga kuna film nii hilja algas, siis ma enam ei jõudnud, sest ema-isa-õde olid isa vanemate juures ja nad olid seal juba päris kaua olnud ja tahtsid ära tulla :D Niisiis jäi treenimata.
Aga sel nädalal olid jälle esmaspäev ja teisipäev vabad, mis oli supertore, sest 3-tööpäevaga koolinädalad on ju mõnusaaad. Esmaspäeval tegime lõppppuuuksss ära perepildi, mis ei ole väga super, aga no käib kah. Pärast seda sõitsin Viini (jälle), sain Mollyga (USAst) kokku ja läksime MUMOKi (Museum Moderner Kunst) muuseumisse. Ma sellest juba ammuammu ka kirjutanud, 23. augustil käisin seal ka üksi. Igatahes see on kõige vingem muuseum kus ma üldse käind olen, kõige huvitavamad väljapanekud. Ja kõige ägedam on veel see, et see on kuni 2010. aasta lõpuni alla 27-aastastele tasuta. Niiet jookske nüüd. http://www.mumok.at
Pärast 2-tunnist muuseumikülastust istusime väljas, sõime šokolaadi ja jalutasime ringi. Kella 5 paiku läksime Loni juurde, kes meid majutas :) Ta on Kristjani ja Katrijni tugiisik ja ta on megatore. Tal on ilus kodu ja talle meeldivad vahetusõpilased :D Ta enda tütar on ka hetkel Tšiilis ja eelmisel aastal oli neil vahetusõpilane Gruusiast. Niiet ägeee!
Saime õhtust süüa ja pärast seda arvas ta, et me võiksime linna peale minna ööelu uurima. Läksime, uurisime, tulime 1-2 ajal tagasi. Megalõbus oli, nii naljakat õhtut pole juba ammu olnud.
Teisipäeval ärkasime kell 8, pesu, hommikusöök ja läksime Euroopa (vist) suurimale surnuaiale (vaadake kaarti), otsisime Mozarti, Brahmsi, Schuberti, Beethoveni jne mälestusmärgid üles, tegime pildid ja tulime tulema. (haha meenub, et sain eile õhtul kõvasti "Tõde ja õigust" lugedes naerda, kui kohale jõudis, mida tähendab "pintslisse panema" :D:D)
Saime linnas kokku Kira (fin), Maja (swe), Allie (aussie) ja Katrijniga (bel). Käisime Nasshmarktil, mis on korralik hipimarket keset Viini. Üks n-ö väike kokkupressitud tänav on seal putkade vahel, kus müüakse absoluutselt kõike võimalikku sööki (värsket, küpsetatud või kuivatatud jnejnejne) ning alguses ja lõpus on ka riideid ja ehteid. Äge koht oli. Ja hea on, et mul sularaha käepärast polnud.
Tuli välja, et ma olen parim kaardilugeja, niiet sain oma ägedaid oskusi jälle näidata ja mööda pisikesi tänavaid tagasi Mariahilferstrassele trügida. Käisin endale kingi otsimas balli jaoks, aga ei leidnud.
Täna on olnud suhteliselt nõme päev, tuju on null ja väsimus on peal. Hommikul olin ma nii uimane ja idioot, et õde astus minust paar minutit varem uksest välja (arvas, et jääb muidu bussist maha). Ma sattusin siis nii ähmi täis, et unustasin rahakoti ja keka asjad koju.

Veel tahtsin teiega jagada selliseid huvitavaid asju nagu..
.. kõrvitsahooaeg on täiega käimas, kõrvitsakoogid ja -supid on megahead ja emale meeldib neid teha, niiet olen õnnelik!
.. olen hakanud saksa keeles mõtlema (loomulikult pärast neid kahte päeva Viinis on see veits teistpidi), saan juba megapalju aru ja hakkan vaikselt dialekti rääkima siin. 'ja' on 'jo', 'nach' on 'nohh', 'aber' on 'obae' (mataõps ütleb 'obä' :D) jne. Naljakas.

Olge musid, tsaukaaa! :)

6 comments:

  1. Täitsa lõpp, kui toimekas nädal!Pole ime, et sul blogi kirjutamiseks mahti ei ole. Ja äge, et "meganõme" on asendunud "megatoredaga" :) Super!
    Kui viitsid, siis seleta, misasi on kõige ägedam asi maailmas "...megasuured pintslid, suuursuur riidetükk, kindad, kiled jalanõudele ja suurte potsikutega värvid" ?

    Ikka tervitades,
    Eva

    ReplyDelete
  2. Eva, seda saad näha teisel pildil. Se eoli lihtsalt nii vinge. Nii vedel värv, samas nii mõnus paks.. mm.. nagu šokolaad. Ei, tegelikult see oli lihtsalt minu esimene kokkupuude sellisttüüpi maalimisega, ja see oli ülimalt positiivne. Teeks seda iga päev kodus, nii ägeeeeeeeee!
    Ja tore, et sulle endiselt meeldib lugeda! ;)

    ReplyDelete
  3. Tundub, et jääd ikka kauemaks.. Kuukaart ja puha. Järgmine kord võta kohe poolaastaks. Terv, issi :)

    ReplyDelete
  4. Tundub, et elu keeb sul seal. Muide, miks teil E ja T vabad olid? Meil olid siin ka, sellepärast, et oli hingede päev ja pühakute päev. Kas teil sama? Ja teine asi veel... tundub, et siin Kesk-Euroopas oli eile mingi magnettormi päev, sa oleks nagu minu tuju kirjeldanud :). Õnneks täna on palju toredam juba. Ja see on muidugi super, kui saksa nii hästi tuleb juba, saaks ma prantsuse osas sama öelda :). tervitused Sulle sinna mitte eriti kaugele :)

    ReplyDelete
  5. haha, issi, ega ma veel ei tule :)

    Juta, jah, sama, pühakute ja hingede päev. Teisipäev oli samas ainult kooliõpilastel vaba, niiet see on erinevus.. Aga magnettormi osas.. ma polnud üldse ainuke, kellel halb päev oli, neid inimesi oli ikka natuke rohkem!
    Tervitused teilegi sinna! ;)

    ReplyDelete
  6. Kuidas üldse vabade päevadega Austrias on?
    Leedukad on katolikud ja neil pea iga nädal mõne pühaku päev.

    Onu T

    ReplyDelete