21.5.10

täpselt kolm..

Tsau, kõik kallid lugejad! :)
Mul on nii hea meel, et mulle on teid kogunenud nii palju. Loodetavasti elate mulle siis ka kõvasti kaasa, kui aasta ükskord algab.. Tähendab, ükskord ehk täna täpselt kolme kuu pärast.
21. augustil astun ja istun lennukisse, saan tiivad ja lendan ära.
Siiani pole ma teada saanud, kes minu vahetuspereks on, kuid see info võiks iga iga iga hetk jõuda.. Küll ta jõuab. Kannatame, kannatame.
Vahepeal aga on mulle ja ka teistele 2010/2011. õppeaastal vahetusõpilaseks minejatele saabunud kutse vahetusaasta eelorientatsioonile, mis toimub juunikuu lõpus ja kuhu tulevad kõik tulevased vahetusõpilased. Seal saame teada veel viimaseid vajalikke asju ja vastused veel vastamata küsimustele.
Kuna majandusolukord on praegu päris pingeline, siis sponsorite otsingud on minu jaoks sujunud põhimõtteliselt kurvalt.. kahjuks. Olen suhelnud selliste ettevõtetega, mille juhid on täiesti kindla sõnaliselt, enne minu toreda ettepaneku korralikku ärakuulamist kohe öelnud, et ei. Nad isegi ei tea veel, millest nad loobusid, aga mis teha..
Olen kokku puutunud ka selliste ettevõtetega, mille juhid on olnud väga viisakad, veel juurde pärinud, millega täpsemalt tegemist ja kuidas minu ettevõtmine tegelikult välja näeb, miks ja kellega ja kuidas jne.. Selliste inimestega on rõõm rääkida :) Kahjuks aga ühtki jaatavat vastust ma neilt ei saanud. Südamest tulnud hääletooni ja kurbuse põhjal julgen väita, et vastus 'majanduslik olukord' vastas täiesti tõele. Kindlasti on ju ka neid, kes lihtsalt asjaga tegemist ei viitsi teha ning 'majandusliku olukorra' taha peitu poevad. Ma ütleks, et häbi! :( Haridust ja inimeste tahet areneda, end harida võiks ikkagi toetada. Kui ühel päeval pole enam kedagi tööle võtta, siis on.. kahju.
Aga ega ma selle kõige pärast veel alla ei anna, ei saa, sellist võimalust ei ole! Sellist võimalust, et 'ma ei saanud raha kokku ja ei saagi minna' ei ole minu jaoks olemas. Miski pole võimatu.
Kogu see sponsorite otsimine on tegelikult ka minule endale päris palju head kaasa toonud. Nimelt olen saanud enesekindlust kasvatada ja osavamaks inimestega suhtlemisel. Neist oskustest tuleb mulle edasises elus ainult head tulla.
Selle masuga sama pinna peal olles olen ka rohkem hakanud tähelepanu pöörama igasugustele loosikampaaniatele, lootes, et õnn ehk sülle kukub. Seni veel midagi märkimisväärset pole juhtunud. Kas üldse.. Aga lootus sureb viimasena ja on lollidele lohutuseks :D
Järgmine kord, kui postkasti avan, loodan sealt leida juba vahetuspere informatsiooni.. ja järgmine kord, kui kirjutan, võiksin olla leidnud ka mõne toetaja oma ettevõtmisele :)
Tsauu!
Ahjaa.. Kui keegi minuga ühendust ei jaksa võtta ja/või näeb, et olen toetusteks sobiv, siis minu arveldusnumber SEB-is on 10010383869016 ja nimeks Brita Vibo. Aga võite kanda ka otse YFU Eesti MTÜ arveldusarvele Swedbankis 221001141378 selgitusega Brita Vibo vahetusaasta kulude katteks 2010/2011, sponsorlus. Olen väga tänulik! :)
E-mail on mul brita.vibo@gmail.com ja telefon 53464530.
21. mai 2010

3 comments:

  1. aga selline küsimus, et kui mu majanduslik seis ka lubaks Brita lapsepõlvepikendamist ja kõõrdsilmsust (silmaringilaiendamist) toetada, siis mida Brita vastu pakub? ja kas see YFU on selline MTÜ, millele tehtud maksed saab oma tuludeklaratsiooni pista ja maksu tagasi küsida?
    ja kui ma ostaksingi 100 pikslit reklaami siia lehele, siis mitu inimest seda näeb?

    ReplyDelete
  2. Mäletan kui ma ise hakkasin minema vahetusõpilaseks ja siis neid sponsoreid otsima . See on ikka suht jube üritus , eriti juhul kui kõik ütlevad ei . Aga ma hoian sulle pöialt .

    ReplyDelete
  3. Tere, Wips! Vastu pakun reklaami teie ettevõttele, võin teha väiksemaid tööotsi või esindada messidel, teha vabatahtlikutööd.
    MTÜ YFU Eestiga ei maksa te ühtki maksu, vähemalt nii nad räägivad.. Tuludeklaratsioonist ei tea ma kahjuks mitte midagi.
    Kui ostate siia lehele reklaami, siis külastuste lugeja ütleb, et teie bännerit näeb siin praegu juba, enne vahetusaasta algust, ca 30 inimest päevas.

    ReplyDelete